Sunday, 26 August 2012

It Was Hurt

Assalamualaikum :)

1st story
Hye guys . I don't know how to express what I am feeling right now . Susah nak describe . Yeah , sedih sangat-sangat . Tak rasa ke masa cepat sangat berlalu? Ughh , me hate that so much . Now , cuti raya dah habis . Sedihkannnnnnn . Huhu . Tadi baru je lepas hantar Sis Yana balik Kelantan . I.. Ughhhh , sedih gila baq hanggggg . Tak tipulahhh . Masa nak gerak tu lagi , tahan je airmata , Wat lek wat cool . Hahaa . Taknak bagi kakak sedih juga sebab tengok kakak pun muka tak happy je :'( And I'm trying not to show that me sad too . Padahal , sad Nadia is sad tauuuuuu . Hahaa . Masa bas dah nak bertolak pun , lambai-lambai . Bila bas dah jauh . Terus airmata jatuh anddddddd I can't control myself . It was so hard to let her go . Sepanjang cuti nie memang melekat je ngan kakak . Wakakaka . *nampak tak saya manja dengan kakak?* winkwink ;) Ahahahaha . So , bila time nak berpisah tu , for sure lah hati nie rasa sangat berat . Aishhh , nak buat cerita sedih apa pulak kat sini? Haha . Then , sis hantar text cakap sedih . Nadia pun reply dengan coolnya , cakap tengah nangis tapi gelak-gelak lagi . Huhuu . Sayang kakak sangat-sangat .

2nd story
As usual , bila cuti dah nak habis . Mesti korang tahu kan apa Nadia nak cerita . Ala , tahu lah tu . *buat muka sedih*  Tak kisah lah . Dulik hape aku *ehhh , pinjam ayat kak Anis * Kenapa eh , hati nie rasa berat je bila time nak balik asrama ? Why ? why ? why? Ughhh *mengeluh lagi* Tulah pasal , apa lah nak jadi . Huahuahuahua . Okay , aku jujur nie , dekat rumah aku rasa full with love and happiness :) It doesn't mean , Nadia nie manja or what ? Like seriously , family member aku memang semuanya rapat antara satu sama lain . Kitorang tak pernah tinggalkan antara satu sama lain . And kitorang kalau keluar , memang sokmo enjoy our time together *tidakkah anda rasa gecek kelate dan speaking cool? Wakakak!* Hmm , to be honest .. Nadia tak rasa semua tu kat asrama . And I never enjoy my life at asrama . I don't get why . And I don't know . Do not ask me why :/ Hari nie ( dah pukul satu so , consider lah hari nie) Nadia balik asrama balik . Ughh , me don't want ! Nak nangis . Nak nangissssss :(

3rd Story
Kali nie Nadia nak cerita pasal kawan-kawan sekolah lama Nadia dekat Alam Megah 2 . Like seriously , Nadia rindu diorang semua tahap kuasa yang tidak dapat digambarkanlahhh . *waaa , hebat tak ayat* Hahaa . Gilaaa sekejap . Trololol . Hmm , Nadia sedih sangat  Sebab takut lah , kalau-kalau dorang lupakan Nadia . And , I feel bad sebab cuti nie takde contact diorang pun . Yeahh , my mistakeeeeeeee . Sorry gila korang :'( Nadia memang busy kot . And most important , Nadia hilang number diorang semua sebab sim Nadia tu buat bengong dye . Arghhhhhhh . Tension den . Nadia pulak , tak hafal number diorang , hewhewww . Tu sebab tak dapat nak texting or call them . Look this picture , Nadia jeles nya . Dorang ngan dua orang budak baru . Emmm , tak ingat namalah . Huhuh . Sorry ea . K , jelly Nadia is jelly *Ada ke ayat tu?*
Dayana , sophie, Sarah, MIRA, ?,Tieqa, ? :)

 Rindu korang sangat sangat :) ANd again , so sorryyyyyyyyyy :'(
Dya nak korang tau , dya tak pernah lupakan korang . *Ehhh , gambar korang semua (BAKTISM) ada dalam locker kat asrama duh . harihari tengok . tak tipuu*


Dear blog , so see you when I'm coming home eh ? 

ASSALAMUALAIKUM...

Lots of love ,
Nadia 

Friday, 24 August 2012

Selamat Hari Raya :)

Assalamualaikum and Happy Eid guys :)

Selamat hari Rayaaaaaa ! So , macam mana korang punya celebration . Totally awesome huh ? Hehe. Cepatkan masa berlalu ? Phewww . Rasa macam baru semalam kita start puasa , buat persiapan nak raya . Tup tup , dahh raya . Haihh . Time nak raya tu , punyalah eksaitednyewww tak sabar *tu dia merempitz sekejap* Hahaha . Hmm , masa kat asrama before balik tu , adalahhh berlaku something yang tak disangka . Ayat nak saspen jeeeee . Hahaa . Hmm , pagi tu Nadia pergilah mintak tiket nak balik dekat cikgu . Cikgu pun dengan muka coolnya macam biasa tu pun , pergilah bukak beg dia , then keluarkan tiket . Walawehh , berlambak weh tiket nya . Kesian cikgu kena belikan . Hewhew . Napak tak prihatinnya kat situ ? Kuang kuang . Then , cikgu pun bagilah tiket train Nadia . Nadia pun ambiklah dengan muka sedih . Ehh , apehal pulak nak sedih ? Sebab ekceli meli , Nadia balik hari khamis not rabu . Yelah , malam tu lagi tengok budak dorm dah kemas beg . Sedey pedey kolah . Tk tipulah . Huhuhuuuu . And masuk dorm tu , tengoklah tiket . Waaa , 15/8/12 ?! Weyhh , tu tarikh hari nie ? Nadia tanya lah dormate Nadia semua , "weyh hari nie berapa hari bulan" Dorang semua pun jawablah , "15"... Amaigaddd . Nadia balik hari rabu jugak ! Yeayyyyyyy.. Dan dan time senyum lebooooo . Muahaha . Nadia rushing gila ah . Dengan beg tak kemas pape . Hewww , nasib baik lah sempat settlekan semua tu pagi tu jugak . Hebat tak hebat tak ? Hahaha , kidding lol :) SO , naiklah train and tadaaaaaaa HOME SWEET HOME :) Perasaan yang tak dapat digambarkan . Treng treng trenggg .

Macam biasa , bila raya kita semua balik kampung . Hoorayyyy . Nadia before balik kampung nak raya tu , sempat lah shooping . Muehehe . Kitorng satu family semua beli baju raya last-last minute . Why so ? Sebab ibu and ayah kata tak semangat nak shopping raya because my sister and I takde :D Waahahahaa , nampak tak kami disayangi *evil laugh* K , kata dah shopping , nak lah jugak tunjuk gambarnya :)

Ada gaya macam kak Fatin Liyana tak ? Muahahahahha . K , tu muka nak tahan gelak je ouh .

After habis shopping and berbuka semua tu , kitorang pun bergerak balik :) Yeahh . Balik kampung ohhhh balik kampung . Hehehe . Eksaited kejap . Sorrysorry .

Okayh , macam biasalah . Setiap tahun mestilah ada tema kan..kan..kan,, So , this year my family's theme was BLUE :) Yeahhh , biru mudaaa :) Lawaaa :) So , Nadia dah malas nak story panjang lebar . Tengok jelah gambar-gambar raya . Have a great time while reading guys :)

Ibu and Ayah ♥
Me , Ibu and Sis Yana :) Biruuu..



With Kak Ira :) She's pretty duh xD

Meet my super cool and sporting man , Ancik !

There goes the heroes :D

Girl powerrrr :)

Nampak tak kebajetan disitu ? Muahahahahah xD

Eh ehhhh , macam kenal je diorang nie ? Ahaks..

Andak , Apiq and Sis Yana :) Cute !

Hewhewhewwwww :P


Alolooo , korang ingat sweet lahhhh ? Hahaha )






Mak uda and Uda :)











So how is it ? Hehee . Yang penting , Nadia rasa tahun nie punya raya sangat AWESOME . Kau hado ? Heheee . And , frankly speaking , I miss those moments . Nak ulang balik je masa :'( Huhuhu . K , tak habis lagi sebenarnya . Ado lagi . Time kat PD :) Enjoy !













See how rajin my sister was !




Chakk :) Comel tak kitorang ? Bwahahaha . LoL 

Mak Uda and Ibu :)


Yeahh , kat PD tak pergi beraya pun sebab my uncle seems so busy with his friends coming to his house for raya . My mak uda pun nampak penat . But , it doesn't matter . Kitorang sempat celebrated birthday cousin nadia and adik nadia . They had same date of DOB :) Untunglahhhhh . Hahaaa . So , itu je :) Thanks for reading ! heart you guys :) Assalamualaikum .


Lots ot ♥ , Nadia