Friday, 24 August 2012

Selamat Hari Raya :)

Assalamualaikum and Happy Eid guys :)

Selamat hari Rayaaaaaa ! So , macam mana korang punya celebration . Totally awesome huh ? Hehe. Cepatkan masa berlalu ? Phewww . Rasa macam baru semalam kita start puasa , buat persiapan nak raya . Tup tup , dahh raya . Haihh . Time nak raya tu , punyalah eksaitednyewww tak sabar *tu dia merempitz sekejap* Hahaha . Hmm , masa kat asrama before balik tu , adalahhh berlaku something yang tak disangka . Ayat nak saspen jeeeee . Hahaa . Hmm , pagi tu Nadia pergilah mintak tiket nak balik dekat cikgu . Cikgu pun dengan muka coolnya macam biasa tu pun , pergilah bukak beg dia , then keluarkan tiket . Walawehh , berlambak weh tiket nya . Kesian cikgu kena belikan . Hewhew . Napak tak prihatinnya kat situ ? Kuang kuang . Then , cikgu pun bagilah tiket train Nadia . Nadia pun ambiklah dengan muka sedih . Ehh , apehal pulak nak sedih ? Sebab ekceli meli , Nadia balik hari khamis not rabu . Yelah , malam tu lagi tengok budak dorm dah kemas beg . Sedey pedey kolah . Tk tipulah . Huhuhuuuu . And masuk dorm tu , tengoklah tiket . Waaa , 15/8/12 ?! Weyhh , tu tarikh hari nie ? Nadia tanya lah dormate Nadia semua , "weyh hari nie berapa hari bulan" Dorang semua pun jawablah , "15"... Amaigaddd . Nadia balik hari rabu jugak ! Yeayyyyyyy.. Dan dan time senyum lebooooo . Muahaha . Nadia rushing gila ah . Dengan beg tak kemas pape . Hewww , nasib baik lah sempat settlekan semua tu pagi tu jugak . Hebat tak hebat tak ? Hahaha , kidding lol :) SO , naiklah train and tadaaaaaaa HOME SWEET HOME :) Perasaan yang tak dapat digambarkan . Treng treng trenggg .

Macam biasa , bila raya kita semua balik kampung . Hoorayyyy . Nadia before balik kampung nak raya tu , sempat lah shooping . Muehehe . Kitorng satu family semua beli baju raya last-last minute . Why so ? Sebab ibu and ayah kata tak semangat nak shopping raya because my sister and I takde :D Waahahahaa , nampak tak kami disayangi *evil laugh* K , kata dah shopping , nak lah jugak tunjuk gambarnya :)

Ada gaya macam kak Fatin Liyana tak ? Muahahahahha . K , tu muka nak tahan gelak je ouh .

After habis shopping and berbuka semua tu , kitorang pun bergerak balik :) Yeahh . Balik kampung ohhhh balik kampung . Hehehe . Eksaited kejap . Sorrysorry .

Okayh , macam biasalah . Setiap tahun mestilah ada tema kan..kan..kan,, So , this year my family's theme was BLUE :) Yeahhh , biru mudaaa :) Lawaaa :) So , Nadia dah malas nak story panjang lebar . Tengok jelah gambar-gambar raya . Have a great time while reading guys :)

Ibu and Ayah ♥
Me , Ibu and Sis Yana :) Biruuu..



With Kak Ira :) She's pretty duh xD

Meet my super cool and sporting man , Ancik !

There goes the heroes :D

Girl powerrrr :)

Nampak tak kebajetan disitu ? Muahahahahah xD

Eh ehhhh , macam kenal je diorang nie ? Ahaks..

Andak , Apiq and Sis Yana :) Cute !

Hewhewhewwwww :P


Alolooo , korang ingat sweet lahhhh ? Hahaha )






Mak uda and Uda :)











So how is it ? Hehee . Yang penting , Nadia rasa tahun nie punya raya sangat AWESOME . Kau hado ? Heheee . And , frankly speaking , I miss those moments . Nak ulang balik je masa :'( Huhuhu . K , tak habis lagi sebenarnya . Ado lagi . Time kat PD :) Enjoy !













See how rajin my sister was !




Chakk :) Comel tak kitorang ? Bwahahaha . LoL 

Mak Uda and Ibu :)


Yeahh , kat PD tak pergi beraya pun sebab my uncle seems so busy with his friends coming to his house for raya . My mak uda pun nampak penat . But , it doesn't matter . Kitorang sempat celebrated birthday cousin nadia and adik nadia . They had same date of DOB :) Untunglahhhhh . Hahaaa . So , itu je :) Thanks for reading ! heart you guys :) Assalamualaikum .


Lots ot ♥ , Nadia