Saturday, 11 March 2017

Sebab aku taktahu nak turn to siapa dah, aku rasa starting 20s ni aku tak ada sesiapa pun yang buat aku rasa aku boleh bergantung harap, baik nak rants pasal problems to deep conversation or nak mengadu apa apa jelah. I know it sounds clingy tapi aku je yang faham diri aku. Aku start rasa orang sekeliling sekadar memenuhi adat dunia yang mana "we are not alone in this word" . Sekadar penuhkan space dalam dunia ni. 

I mean it, really. The only gem I've got is family. The closest to me. Tu pun aku rasa sejak aku masuk course a r c h i ni aku makin susah nak fahamkan diri aku dimata diorang atau diorang yang tak faham aku. Ntah. Nak mengadu penat is really like, curah air ke pokok keladi if i have to picture the situation. Berbalik balik pada aku nanti, "semua benda dalam dunia susah".
Okay. I got that.


Kawan? Circle aku makin kecik. Sikitpun tak heran. Ntah, aku paling perasan yang aku ni makin cepat done dengan orang, lagi lagi yang jenis yang cari pasal tak tentu hala dari buat otak aku semak serabut baik aku ignore je. Senang. Orang kata macam putuskan silaturrahim lel dah daripada aku kawan tapi nanti  gaduh balik maki belakang caci mengumpat dia pastu fake smile dedepan, lagi elok aku buat taktahu je hidup aku bahagia dia pun boleh move on dengan perangai tak tentu hala tu. Aku pun sekarang suka je berborak dengan orang tapi ada limit or else aku penat. Ni masalah orang introvert.  Tak faham, kau tak rasa. Kenapa tak control? Kenapa kau nak terkencing? Tahan jelah. 

Aku pun sekarang ni kalau boleh pilih, aku nak selalu menyendiri. Except kalau dekat rumah, aku rasa belonged. Other than that, aku prefer alone tapi kalau melibatkan orang lain aku takdehal cuma aku mesti kena ada masa aku nak rejuvenate. Nak refresh balik energy. Aku lagi senang gerak mana mana dengan diri aku je. Susah payah aku, aku tanggung. Takde orang komplen penat sekali. Aku rasa nak susahkan diri sendiri pun taklah rasa bersalah sebab there's only me myself . Aku rasa bebas. Bukan maksudnya aku nak freedom so that i can do anything, tapi aku lagi selesa. Aku bukan nak clubbing ke apa lmao crowded places aint my thing. 


Sebenarnya aku nak cerita pasal aku makint penat taktahulah kenapa. Shit. Tapi aku dah mengantuk gila. Ciao!