Saturday, 24 September 2011

Happy Birthday !

Yeahhhhhaaaa ! Today is my birthdayyyy :) Hehehehhe . Thanks kpd semua yg wish Nadiaa xD Kekeee . Hmm , best gak . Hehe . Tapi , tak dapat pun hadiah . Huh . Ecehh , tak lahh . Tak harap sangat hadiah . Yang penting , ada orang ingat nak wish bufday Nadia . Thanks to Izzati , Fateen @ Achik , Mira , Sarah , Fatin , Zura , Dayana , Aman , Sophie , Izlin , Vasavi , Ellis , Nisa , Tieqa , Meera , Ziana , Fatimah , NAMY , hah ramai lagi :) Yg wish kat FB pun , thanks a lot ea ! Sayanggggggg korang . Hahahah xD . Hmmm , malam semalam Nadia potong kek . Why semalam? Because semalam bufday Ibu , 23rd sept , mine 24th sep . Hihihiii :) Thanks Alang n Ayah for the cake !! Hohooo . Hmmm , tak lupa masa gi umah eima . Kepada yg nyanyikan lagu birthday untuk dya , thanks yaaaaa !! Hihi xD Ermmm , oh yeahhh . Hari nie pun bufday kawan sis Nadia , afiq . Bufday sama kan? HB Afiq =D Hehe...

Wednesday, 14 September 2011

Bersyukurlah walau......

SAYA TIDAK CANTIK.....


Kerana saya tidak cantik, saya tidak jadi mangsa gangguan lelaki-lelaki yang rosak akhlaknya.yang tidak menjaga pandangannya.

Kerana saya tidak cantik, saya dapat pelihara diri saya daripada pandangan bernafsu lelaki 
Kerana saya tidak cantik, saya selamat daripada menjadi senjata iblis mencairkan iman lelaki.
Kerana saya tidak cantik, saya tidak mendapat fitnah dan cemburu daripada wanita-wanita lain.
Kerana saya tidak cantik, saya tidak mengharapkan pujian daripada mana-mana lelaki dan wanita, dan kerana saya tak cantik, akhirnya saya menemui insan yang mencintai saya seadanya.
Paling penting, kerana saya tak cantik, saya sentiasa mencuba untuk menjadi cantik pada pandanganNya. Cantik pada pandangan manusia bukanlah apa-apa.
Saya ingin berpesan kepada saudari-saudari sekelian yang mengejar kecantikan. Tiada wanita yang lebih cantik, melainkan wanita solehah.
Cantik di dunia, tidak membawa sebarang kebahagiaan di akhirat kelak. Cantiklah untuk DIA, maka segalanya akan menjadi CANTIK.

Cemerlang Dalam Peperiksaan | iluvislam.com + discover the beauty of islam

Cemerlang Dalam Peperiksaan | iluvislam.com + discover the beauty of islam

Monday, 12 September 2011

pmr punya pasal

Asslamualaikum

Ahhh , tinggal lagi 22 hari lagi nak PMR . Hmmm , takut betul  . Bukan setakat takut , nervous pun adaaaa hergh siapa tak nervous duh) Hmm , bila dah nak dekat-dekat PMR nie , banyak gila ah aktiviti untuk dah form 3  haih  kelas tambahan , program kecemerlangan lah , prep waktu petang ( dalam pukul 3 sampai 5 ) and kelas tambahan hari sabtu . hmmm , penat gila , tapi demi PMR  , lupakan jelah penat . Haihhh , takpetakpe bersusah-susah dahulu , bersenang-senang kemudian lol -harap boleh buat lah masa PMR nanti n dapat result yang oke . Target dapat 8a tapi tak boleh kata apa  tengok je lah  kalau ada rezeki , janji usaha ada .
ciao.


Friday, 2 September 2011

Selamat Hari Raya ! =D


Salam =D Hellooo =D

                                               

Rasanya tak lambat lagikan Nadia nak ucap Selamat Hari Raya ? Hee . Selamat Hari Raya Semua , Maaf Zahir Dan Batin !! =D Heehee . Okey , cuti tahun nie raya kat Soe :) Best gila ! Dapat berkumpul ngan beloved Family Atuk Ipin <3 . Gempak habis umah opah . Kahkah . Macam pic kat atas tuhh . Semuanya gila-gila . ( credits to ayong for the pic =D , thanks ayong !) Haha . Itulah cousins Nadia . Yang cheerful , gempak , havoc , gila-gila , aihh . semualah ! Hihiii . Raya tahun nie memang syiokkkk ! Serius bestbestbest! Ayong , Alang , Kak Sarah , Kak Itah , Kak Yana , Kak Iera , Anchik , Ube , Apiq , Angah ,  Eiqal , Am , Haziq , Ena , Umi , Mayyah , Mirul ,  Irfan , Mia , Alisya . Siapa lagi ? Ahh , sental ahh . Opahh <3 , Mak Yah , Uda , Mak Uda , Andak , Mak Ndak , Pak Yang , Mak Yang , Yob , Abg Shah , n tak lupakan .Arwah Atuk <3 . Atuk Ipin :)
                                                     


Mia and Atok Cu ( My Dad actually , kuikui )


Nie muka mamat yang bajet Muka hensem . Hehehe . Hensem kot . Kata Family Atok Ipin ! Hahaha
Apiq- buat double peace tu n pakai baju purple , Ube - pegang bendera ( semangat patriotik ouh ) hee , Am- terselit kat Apiq , Haziq- yang tayang dagu tu , Eiqal- depan sekali , pun buat double peace , Mia- Menangis kat blakang tu .  Hehehehe . 





Apiq semangat buat iklan celcom ( Ada X ada segalanya )


Apiq and Umi =D


Our youngest cousin , cute Mayyah ^^!


Kandid kak Iera :)


Eiqal , ELF sejati . Hihihi . ( nilah bodyguard Nadia kat kg ) haha .


Kandid 1 :)


My Cutest Sistaaaa , Yanaaa =D


Cute Sista and Mayyahh <3


Meet Ube , yang semangat Patriotik !


Sangat SEMANGAT PATRIOTIK!


Kandid 2 !


Kandid 3 !


Eiqal , Kak Iera n My Sistaaa , YAna :)



Umi and Mayyah :)




Actually berlambak lagi gambar kitorang tangkap :) Tapi , tak dapatlah nak share sebab ( card reader rosakk ) gambar tu dalam fon Sis Yana :) Apa nak jadi kan ? Paling best tangkap masa main bunga api kat umah Uda !! Yeahhh :) Nanti ahh Nadia share .