Friday, 27 January 2012

Friends , meheartyou :)

Friends. A simple word isn't it? It's uttered everyday to almost every person imaginable. Who are your friends? I used to think that friends were the people that you could laugh and talk to. Now I know that friends aren't that, they're the people that touch your hearts. You could spend hours with them doing nothing at all and it can be the best time of your life, just because it was with them. They're the people you can share your secrets with, cry with, laugh with, and just have fun with. They don't judge you or make you change. They accept you exactly as you are. They look at you and they see a great person, one they love spending time with. You all share something in common and are tied together by memories, tears, laughs, and smiles. You're tied together by love for the other. Friendship is the strangest but greatest thin in the world. I find my time with my friends, the best times of my life. My friends are my heart, my soul, my fun, my laughter, tears, love and my life. Thanks friends , Iloveyou so much :)





Tuesday, 24 January 2012

Outing with Cousin :)

Assalamualaikum , Helloo .

Haha , malam nie tetiba je rasa nak story masa Nadia keluar ngan kezen Nadia gi The Mines :D Lend me ur eyes yep :) Huhuhu . Kayhh , keluar malam tu memang happening sangat-sangat . eventhough , masa nak pergi tu jam yg menyebabkan ktorang arrived there a bit lewat . Haha . Broken gila english aku . KSorry . #Ingataku peduli?? Hee . Maaf . Dah merepek sikit dah nie . Sambung cerita , pas dah sampai tu ktorang head to KFC , ingat nak pi makan dulu before main boling . Huhuhu . Bak kata Ube , tak nak dengar alasan kalah sebab lapar . Haha . Tapi , hasrat murni kitorang yang bersungguh-sungguh makan sebab nak menang terbantut sebab kakak tu kata makanan dah habis . Hahaha , sedih gila time tu . Tapi , kesian kat Ube , Ancik n Ira la . Dorang dh ler tak makan lagi . Huhuu . Gi McD , McD pun dua kali lima , habis gak -,- Nak tak nak , kitorang tak jadilah makan , Terus je main boling . Huhu . Masa main boling lah , lawak gila ! Macam2 la aksi kitorang . Hmm , jangan tanya sape yg kalah . Tak nak jawab . Hahaha . Agaknnya , kalau baca pun dah tau sape yg kalah kan? Siapa lagi kalau tuan punya blog yang tengah menaip nie . Hahaha . Nadia ler . Fine , nk kata Nadia tak reti main . -,- Haha . Yelahh , mana reti sangat main boling . Main kasi hentam je pandai lah . Haha . Congrats to our juara , Kak Ira! , naib juara , my sistaaa Kak Yana ( ciss , kakak Nadia terer plak main ) . 3rd , Ube . Jyeahh , girl power ! Hahaha . After main boling , ktorang cadang nak karok .  Disebabkan Nadia dah menanggung kekalahan , Nadia pun offer lah belanja dorang karok ( kalau ikutkan , Nadia kena belanja eskim McD Chocotop atas arahan Ube hahaha) Tapi , sorry la . McD pun dah tutup time tu . Nak wat cano .  Hehehe . Part masa karok pun , gila happening . Haha . Ube memang terbaikkk ! Dye je yang banyak nyanyi . Ish2 , kalau ikutkan Nadia nk je nyanyi gak tapi sebab sakit tekak + selsema yg menghalang , tak dapat ah Nadia karok . Bwahaha . 1 jam je ktorang karok . Then , pastu . Balik . Tapi sempat pulak singgah downtown :) Jalan-jalan sana cuci mata sat :) Hehehe . Apa-apa pun , hari tu memang best sangat2 :) Hope dapat la outing lagi ngan cousin . (bila lagi erk ? Nadia pun dah nak masuk asrama , sedihnyaaa ;'( ) Huhuhu , sabo jelah . InsyaAllah , kalau semua free . Bolehla pergi :)

P/S : sorry sangat sebab takde gambar yang nak dikongsikan . Malas plak nak upload . Sorryyyy :) Hehehehe .

Sunday, 15 January 2012

Larian Megah :)

Assalamualaikum , Hello :)

Hehe , hari jumaat yang lepas sekolah Nadia ada buat Larian Megah ( Cross country ) . Huhuhuu , penat gila lah . Tapi , best xD Huhuhu . Kayhh , masa sebelum lari tu semua muka semangat nak lari . Termasuk lah saya ! Haha . Before lari , ada buat senamrobik . Huh , senamrobik ntah apa-apa -,- merepek je . Nadia tak buat pun . Duk kat belakang gelak-gelak tengok orang yang ikut senamrobik . hee , jahat pulak . Masa nak start lari tu , nervous kot . Yang member2 Nadia semua sibuk ajak lari sama-sama . Nadia on jer :) Tak kisah la . Then , masa dah start lari , larilah ( dgn semangat nak menangnye ) hehe . Lari punya lari , Nadia toleh ler belakang , alamak aihh , mana kawan-kawan aku nie?! Huhu , kayh baru tahu yang Nadia dah tinggal kan kawan Nadia . Nak berhenti syg pulak , ermm lari jelah . hee . So , Nadia larilah sorang-sorang . Nk buat cmne . Haha . Nasib baiklah , sepanjang lari tu takde injured or pape . Tapi , yang lawak nya , ada junior Nadia (taktahu form berapa) dye terkejut masa Nadia lari sebelah dye , 'Ehhh , akak dh sampai sini ?? waa , cepatnyaa' . Hihihihi . Sebab kalau form 1 , 2 and 3 lepas awal sikit dari form 4 =D Nadia berhenti lari time sampai kat depan Sri cemerlang (adele satu tmpat tu, hee ) fuhhh , penat gila ah . Time tu , memang kaki , badan semua rasa sakit-sakit . Huhhh . Kaki nak tercabut je rasa . Adoiyaii . Sabar-sabar . Nadia tengok jam , masa tinggal sikit je lagi . N sebab sayang kalau lebih masa tak dapat point , Nadia pun terpaksa ah lari nak sampai sekolah . Sampai je sekolah , ada kakak senior panggil suh amik kertas . Kertas apa pun , Nadia taktahu . Muka blur . Apa yang Nadia ingat time tu  rasa nak duduk sebab letih gila . Haus pun ada . Hehe . Then , kakak tu kata , wahh nanti naik pentas lahh ! Nadia pun , haaa , yeke?? (blur) . Yelah dik oi , tu dapat num 12 .  haha . Then , Nadia terus masuk dalam , tengok orang tak ramai lagi time tu . Terus cari tempat nak duduk . Letih bhaii . Tak lama lepas tu , kawan-kawan Nadia pun sampai . Ktorang pun lepak-lepak lah sementara tunggu penyampaian hadiah . Hehe . Time naik pentas tu , hehehe malu gak lah . Tapi , buat selamba je amik . Hehehe . Balik tuu , Nadia memang penat gila . Terus tidur :) Tapi , sempatlah tangkap gambar ngan medal . Hehehe .

No.12 , Okayh la tu :)
    ( kayh , sorry ea bilik berserabut sikit ) Haha

P/S : Kaki Nadia sampai sekarang sakit ! Huhuhu . Taktahulah esok nak gi sekolah macam mana . Haiyaaa -,- , paling best Ibu kata , dah , tahun depan tak yah lari laju2 , biar je kalah . Haha . Sampai hati ibu -,-

Wednesday, 4 January 2012

Hari Pertama Sekolah 2012

Assalamualaikum , Hello :D

Wah , cuti sekolah dah habis lah . Sekarang nie , sekolah dah bermula ! Hehehe . Kayh , apa yang Nadia boleh cakapkan , first day sekolah nie , memang suck gila *mencarut weyhhh . Hahaha. Sekali sekala . Kayh2 , Nadia story . firstly , Nadia kena bangun seawal 5.30 . whattheeee . Kalau kat rumah lama , tu tengah membuta lagi. Hahah , yelah . Van sekolah datang pukul 6.30  Kenalah bangun awal sikit . sikit ke ? Haish . Then , ishhh memang ah Nadia tak suka pergi sekolah naik apa2 . Lagi best jalan kaki macam dulu . Urghh , jgn cakap . Rindu gila nak jalan kaki kat alam megah . But , what shud i do ? I have no choice -,- Terpaksa gak . Ayah tak boleh hantar sbb ayah pun naik moto je pergi keje ( semuanya sebab nak jimat tk payah bayar tol ) Kekeke . Dah tu , masa sikit lagi nak pukul 6.30 , tudung buat hal . Time tu , haha mengelabah la . ( tudung baru memang begitu *sigh) Nasib baik lah , tak lama sangat nak betulkan . Haishh . Kalau tak , mmg bad mood ah . Hahaha . Dah tu , naik van . Lawak je . Ahhh , budak-budak sek rendah comel sangat . Mulut dorg keletah gila . Hehe . Ah , cut the crap . Bro yang bawak van tu taktahu nak hantar sape dulu . Derr , nak gelak je time tu . Lawak gila . Haha . Sabar jelah... Kayh , dah sampai kat sekolah tu . Nasib baik ada Ellis . Ada la gak kawan , then mira datang , lain2 pun sampai . Hmm , part yang memang Nadia tak tahan , masa ktorang ( form 4 ) kena duduk je dalam dewan . Dengar , ceramah , taklimat . Urghh , mengantok sangat-sangat ouh masa tu . Dah tu , dapat duduk kat belakang . Memang tak ah . Bising ! Pening gila kepala sepanjang duduk dalam dewan . Oke , time balik pulak . Haa , nie paling best nie . Nadia kena tinggal van . Again , kena tinggal van . WTF  . Time balik tu , Nadia terus cri Am (adik ) Nadia . Yelah , nak tunggu van sama-sama . Tunggu punya tunggu , Am takde pun . Nak dekat pukul 3 time tu . Nadia tau ah , mesti da tertinggal van nie . Tensionnyaaa xD Dah tu , Nadia call umah . Kakak jawab . Nadia tanya ah , Am dh balik ke . N kakak Nadia pun jawab aah . Am dh balik . Urghh , Nadia time tu memang panas ah . Apahal lah van tu tak tunggu aku?! Rupanya , Am kata kalau balik tukar van . Naik van lain . Pulak dah?! Mana ah aku tau pasal tu . Dah ler 1st time naik van . Memang terpinga-pinga lah jadinya . Haishhh  , nasib baik . Kak long datang jemput . Kebetulan kak long MC . Huhh , balik gak akhirnyaaa . Sampai je rumah , terus baring ! Penat , tension , panas , semua ada . Sabar je lahhh -,- Conclusion , hari pertama sekolah tak menyeronokkan!