Monday, 3 July 2017

raya this year :)

Assalamualaikum.


guess i still can wish here, selamat hari raya! haha. lama tak tulis sini.
phew, baru jadi student belum kahwin and etc tapi masa nak lepak sini totally hard!
so how's everyone raya?

mine still, the same vibes.
cumanya, seriously time's walking too fast.
i couldnt grab anything. raya doesnt feels so much like raya before.
bila makin besar memang rasa macam ni ke?

lol maybe aku busy dengan intern before raya.
ikutkan hati nak sangat masa jalan laju sebab nak habis intern pastu yelah
been stayin at my friend's house so rasa tak manis nak buat kuak lentang sendiri ikut perangai suka hati yelah,
adab kat rumah orang heipp.

so , bila intern habis, maka puasa pun habis then terus nak raya. lahhh?
so not kewl lah.
but then still, the excitement still there.
on the way nak balik kampung still got that kid's punya feelings
lyke yayyy balikkk kampung sambil jamming ikut radio kan.
haha.

cumanya, this year tak banyak tangkap gambar.
tak jalan raya memana pun bcs taktahulah
pagi raya after sembahyang raya terus pergi ziarah kubur arwah opah dengan atuk
then shoot to rumah ibu punya abang, lepak situ untill tengahari
then gerak rumah kampung balik
petang je jalan kejap rumah sedara isteri abang ibu
malam pertama raya tu semua busy as heck sebab solat jemaah isyak
then buat sikit tahlil and khatam alquran then makan lah secara berjemaah juger.
i was wearing my raya's kurung dari pagi sampailah malam tu habis tahlil.
bayangkan.

and yeah, aku pun tak lama kat kampung sangat raya this year sebab kakak exam.
so raya kedua dah balik nogori rumah pak andak then lawat pak uda.
itu aje.

but this week saved my raya!

pak uda belah ibu datang.
we had so much fun.
aku banyak kali lepak putrajaya tengok yang beca lampu lampu kayuh sdn bhd
tapi tak pernah naik lol
datang pak uda lmao naik!
then shoot to dataran prect 3, having small picnic lah then main rollerblade
((why rollerblade damn susah)) tak paham betul.


basically, thats how i spent my raya.
nothing much, but i did enjoy everything.
family time always best :')))))