Saturday, 30 August 2014

blessed for having them

Salam.

Ye , still kat rumah . Tak gerak lagi .
Allah.. rasa malas dia--memang tahap melangit.
Belum kira kes rasa heavy heart-nya . Hailaa.



So sementara line wifi masih ada kat rumah sebelum cecah kampung yang memang takde line pape kat sana ,
Meh lah bagi aku godek godek post entri before masuk uitm nanti.

Lemahnya aku bila makin dekat tarikh nak masuk uitm memang kaw kaw ah
Heerghh.

Tension.

Padahal cuti kemain woi. Lama gilee . Serius ah.
Tapi nak buat camne--
Bermalasan tu hobi gua .
Kah!


Sampai biler nadiaaaaa oiii nak cemni
Tak maju .
Bangkit...

So, mende aku bebel sebenornya pasal kengkawan aku . Kawan baik merangkap kawan nak bergosip sana sini merangkap kawan susah senang ah-citer dia.

Lagi sekali, for countless time . I blessed having this colourful set of friends .

Makasih , tuhan . Kurniakan aku orang baik baik . Syurga dunia, ya ini semua .


Start malam semalam , they keep boosted me . Dengan kata kata semangat yang wallahi-- aku sangat sangat perlukan nak kentalkan kan hati aku ni .
Bagi ketuk sikit--belajar jadi kuat lepas berlama lama tau duduk ngan ibu ayah .

Hailaa type ni kat phone asal tyoe , typo . Saborrr jelerr


Dayana aman minka zati najwa eem geng charliee-- ehh arifians jugak hehh haha

Korang memang cool giler . Mulut tak henti sengih senyum lebar guling guling
Bila baca wasep line pebenda yg connect kan kita lah .
(crush bila ntah nak wish-personal kahkahkahkahhhhhhh kgurau)

Makasih..

Nak kawan cam engkorang nanti T___T.


Okay , aku malas nak type dah herghh dugaan manjang ngan typo guna phone ni haaa .

Doakan aku . Lusa kita ketemu ya , UiTM Seri Iskandar .


Kemon nadiaaaaaaaaaaaaa .





Monday, 25 August 2014

dying

OMG , less than a week im going to Uitm Seri Iskandar .




Ken ai dai--

im not ready yet

Saturday, 16 August 2014

stop

How come time flies so quickly?

I just cant--


I need more holidays.



Im not ready.


Can someone pls--
stop the time .


2 weeks left .


Thursday, 14 August 2014

dunia blogger & kak awin

Salam .


Walau aku rasa dunia blogspot ni dah macam kureng sejak menjak
setagram wujud , twitter , facebook etc--i dont care .
Aku still nak ada dalam dunia ni--tulis curah apa aku suka

And sebab aku bukak blog aku ni dulu pun--aku rasa
aku suka menulis . tak kira . universal things . pape je . random senang citer

and up till now , jiwa aku masih menebal dalam dunia ni--
ye aku tau bukan ramai mana baca blog aku
tak  mampu nak ada 1k- beribu ribu k . ratus pun tak sampai hahahahha . sadis .
aku tulis apa aku nak--asal puas .

aku suka explore blogger kat malaysia
dari fashion ke jounalism .
paling feveret , kalau yang ada emosi sikit .
jenis dark past or whatever yang ekspresikan emosi.

feveret aku--kok ping .


and baru baru ni-
kak awin .
agak kuno gak aku sebab kak awin dah lama dah tulis blog
tapi baru tahu kwujudan gdsjht kan sobs .

cerita dia aku start stalk kak awin through twitter sbb
rabaklit mention pasal buku baru . kak awin lah author nya .
aku tertarik tengok cover dia je .
cool gila . superb .
dah plan nak beli .

then , aku dapat link blog kak awin.
and yeahhh aku terjah terus .
yknow , i read her popular post and immediately--
i fall in love with her!

dapat tahu pulak- kak awin rapat gak ngan kak fynn walawehh!
mantap.

stalk punya stalk--
dulu kak awin ada jual buku tajuk Tentang .
and ppl's review quite good .
too bad , aku rasa dah habis print kot . dah lama . 2012 . hailaaa

dengan beraninya (ntah cemana tetiba)
aku email kak awin .
explain how i knew her and stalked her . fell in love with her
sempat tanya ada lagi tak stok buku Tentang .
FIRST TIME AKU EMAIL ORANG KOTTTT GILA BAPAK AH!!!


and--
kak awin replied mine .
happy dia--
aku lompat lompat macam cipanzi
sebab tak sangka .

tapi ulcer kat bibir--
azab dia lepas ketawa memang menangis lah
T_____T


thanks kak awin!!! You made my dayy!!
absolutely will buy 7 tahun 7 hari !!!




Wednesday, 13 August 2014

my darkness

you told me--
i trusted you.

and there goes my stupid-ness

you gave me shit--
i endured the pain .

alone.

all those hard times . i fought the darkness by myself.
you dont even givva dem bout me .
hell no-- even a piece of sympathy .

and now--
stop saying ive changed .

why dont you try to flashback your memories.
you gave me pain--
i swallowed it .

cause the darkness taught me so well.
makes me so strong to walk and stand by my own .
and move on .

goodbye to the old me .

Tuesday, 12 August 2014

old wounds .

Mungkin atas sebab--lama tak bukak blogspot
lama tak tulis-lama tak buat curhat
hari ni aku ada beribu benda dalam kepala otak aku .

berapa hari lepas , aku eksplosif lagi .
a longggg time story that reopened again-- brought me in so much pain
unbearable.too hard too handle . to deal with the pain  .

benci bila nak bercakap soal ni lagi .
benda lama aku ingat dah setel . dah boleh move on .
ahhh shit .

nak nak dapat tahu--dia masih terikut something related dengan aku
haihh.
stop.it.back.off

we are sooo done . you got someone else.

Havoc Raya with Ninjassss

salam semua .


aku rasa nak mengamok pun ada masa type ni hailaaaaa
punya panjang aku karang entri raya ni tetiba nak publish takboleh

bila aku refresh--hilang
hilang.

mau tak menyirap aku . sikit punya panjang aku tulis.
tambah ayat curhat aku buat sepenuh hati--hilang
woii sabar jelahh...
ni pun aku tabahkan hati . padahal membara ni
dem punya blogspot . demmmm

aku malas nak story .
letak gambar je boleh kannn

nah.








spot something pada bahagian bawah gambar  kehkehkehhh





kecoh bila jaka jaka nak celpi puihhhh




ibu ayah ayeeeeeeee










cermin dan kami berpisah tiadaaa



omeyyynyaa kak sarahh ayeeee


mak yang nak bergambo ngan abam kacak jugakk puiiii haha

bila ajak abam kacak bergambo yang pakai spec tu paling semangat kekekekke

le girlsss



















maaflah..kami dak street-longkang  wkwkwkwk xD

































ayah nampak omeyyy ngan lemang tu kahkahkahh










Raya kedua dahhh



















Yang kanan sekali tu memang joyah sikit xD gahahahha sorayyy ubee

Macam biasa .
Meriah kecoh gelak sakan-- kalau raya .
Forever best kalau ada semua ni time raya :)

Tahun depan ,
Ayong ada . alang ada . angah ada . Hopefully andak sekeluarga pun join
kita buat lagi gempak--kaw kawww punya .Jommmm
Hahaaa .

This has been my Raya story :)

p/s: gambar raya kat port dickson takde sebab raya sehari je . beraya pun tak sempat sangat heeee.


Mashehhhh