Monday, 30 September 2013

Hidup ini .

Assalamualaikum .

Hidup ni , bila makin besar , makin banyak dugaan yang kita kena tempuh .
Suka atau tak atau ,
hakikatnya tak ada apa yang boleh
buat kita lari dari hadapi semua tu.

Tapi tau tak ?
Dugaan tu yang buat kita makin kuat .
Yang baru buat kita kenal erti bersyukur .
dan lebih menghargai sesuatu .

Don't whine over it.
Turn on Him . He will always be with you .




Saturday, 28 September 2013

Dua Puluh Empat Sembilan 2013

Asssalamualaikum .

24.9.2013 ,
Satu kenangan yang termanis aku dekat sana (asrama).
Yang aku tahu , aku akan sentiasa tergelak bila flash back dalam kotak memori aku.
Yang akan aku jaga elok-elok , simpan kemas .
Yang pasti aku akan cerita dekat anak cucu aku bila aku tua nanti
biar dorang tahu manisnya persahabatan atau ukhwah bila dekat asrama .

Big thanks to along , angah , dikngah , alang , ateh , achik ngan adik . You guys made my day . Alhamdulillah , glad to have you guys as a friend . May our friendship lasts till Jannah .
Amin...



Monday, 16 September 2013

Masa yang singkat .

Assalamualaikum .

Masa singkat betul . Aku tak paham betol .
Rasa macam baru je sampai rumah.
Tuptup
Esok dah balik Penang balik .
Ughh . Tak cool giler .

Rasa macam baru lagi aku bukak blog then post pasal baru sampai rumah.
Tuptup..
sekarang aku dah post pasal nak balik sana balik.
Pffftt .
Masa memang cemburu dengan aku . Haih .

I'll miss you ibu , ayah and Am . Thanks for loving me and everything .
Kakak , although you're way apart with me ,
I can still feel you near and close to me .
I love you guys so damn much and no words can be describe .
Thanks for being with me , comes hell or high water .
Family comes first . That's true .
Indeed .


p/s : Selamat Hari Malaysia :)
Bunga api kat Putrajaya sumpah cantik tapi lama gila . Haha .

Thanks!


Friday, 13 September 2013

Cuti.

Assalamualaikum .

Lepas 3 minggu kat asrama . Aku balik dah .
Letih dengan trial . Letih dengan kelas siang malam .
Demi SPM .

Bila balik,
dapat jumpa keluarga .
Nothing feels better but being loved .
Semua kusut tu hilang.
Alhamdulillah .
Moga cuti ni bawak makna untuk aku . Kau . Kita semua.
Amin.