Wednesday, 25 February 2015

pemberontakan dalaman aku

Assalamualaikum.


Benda yang aku nak cakapkan sekarang ni baru jadi around a couple of days ago , tak besar pun isu tapi tetap aku tak kenan . Ye , walau umur aku sekarang tak cukup besar nak membuntut masuk campur tapi tetap aku punya hak nak bersuarakan apa aku tak puas hati .

 Kadang , sebabkan kita tak seumur dengan orang-orang tua , maka apa kita rasa jangan diluah depan mereka sesuka hati , adab katanya . Adab dia sendiri , jaga ke? haih

Aku tahu adab-adab bila perlu , bila kena tempat , maka adab kena jaga . Aku tak bodoh . Silibus adab kat sekolah aku belajar , bahkan ibu ayah pun titip beratkan adab antara kami adik beradik.

Masalahnya , kalau kita asyik beradab dengan orang , sedangkan orang tak reti nak beradab balik dengan kita maka itu nak isytihar perang ke? Setakat kalau pergi kedai nak beli barang , aku senyum tapi dibalas dengan muka ketat penjaganya , aku boleh lantakkan .

setakat penjaga kedai  , aku tak heranlah /bisik dalam hati/ . esok lusa aku lupa. hahahah . Takpun aku boleh aja bersangka baik , mungkin perniagaan tak berapa bagus dua tiga menjak ni , serabut barangkali ..

Tapi kalau kau adabkan kat orang-orang ini yang ada blood relation sama kamu , tapi dibalas ibarat kau ni hina dimata mereka maka , kau tak rasa dia dah cross-boundary tahap kesabaran kau ? Kamonlah . This is why i hate being  in this hellish society yang ada selambakan orang kat luar sana yang gemar mengata belakang orang walaupun darah daging sendiri .

kelakar . boleh kunyah popcorn sahaja tengok gelagat manusia begini . Takperlu bayar tiket mahal nak tengok movie . depan mata saja dah dihidangkang .

bercakap kalau guna logik dan guna akal fikiran yang waras memang boleh aku hadam , kalau yang bercakap ikut nafsu dan nak puaskan hati diri sendiri , selain guna perkataan yang boleh turned down kan seseorang kau rasa bagus?

cheap talk with low minded people always fail to entertain . get real . you gotta work extra hard on your attitude .

ibu selalu palitkan dalam fikiran kami adik beradik , "biar orang buat kita , jangan kita buat orang". kami yang waktu tu tak faham realiti sebenar manusia hanya mampu angguk . dan , untuk jangka masa yang panjang itulah kami tanam , sampai kerap aku rasa jahanam sebab manusia sekeliling yang perangai sialan segelintirnya .

tapi sampai satu tahap , aku makin rasa dipijak manusia manusia yang rasa mereka besar bagus dan mulia , aku tekad nak pedulikan anthem ibu .Maka aku keluar dari dunia yang obey benda sekililing kepada dunia yang memberontak .

Maka disebabkan 'pemberontakan dalaman aku' , entri ni terhasil .
haha , lebih baik aku tuliskan disini daripada aku muntahkan tulisan aku dalam betuk lisan di muka-muka mereka . Nama ibu ayah harus aku tatang dengan baik .

biarlah jelah , hidup ni , apa kita lakukan takkan pernah puaskan hati manusia manusia yang haus dengan perfection di mata mereka . tak reti penat ke mereka mereka ni?



Tuesday, 24 February 2015

I just deleted half of my entries :)

Monday, 23 February 2015

perasaan yang membencikan

minggu terakhir dekat rumah
ahhhhh aku benci perasaan ni

sialan

Tuesday, 17 February 2015

rintihan cuti nak habis

Punya melangut kat rumah sampai satu tahap aku lupa hari apa tarikh apa hahaha.
damn , aku rasa ramai macam tu agaknya kan kalau dah lama sangat duduk rumah lol 

dan lupa tu sampai aku lupa langsung masa kat rumah pun makin pendek bila kezen aku sendiri tweet yang cuti sem tinggal lagi seminggu lebih je

tau tak perasan dia bila tau cemama
fffuuuucccckkkk.


aku tak ready lagi nak hadap sem baru T__T

Sunday, 8 February 2015

Lama aku pikir nak luah ke tidak apa aku tengah fight dalam otak aku entah

kalau dulu apa aku rasa memang aku guna medium ni nak luahkan biar aku lega biar lepas ni aku boleh hirup oxygen bahagia biar tapi sekarang entah lah keliru weh . apa aku boleh conclude kan realiti hari ni makin merimaskan orang orang sekeliling semakin menakutkan dan aku rasa semakin tak selamat sialan.


aku rasa aku patut tidur pastu biar dia berlawan je dalam fikiran aku--
nanti nanti kalau bosan taulah dia berenti..

Saturday, 7 February 2015

Hai.

Cuti aku masih berbaki tapi dihabiskan masa dengan hanya melangut kat rumah.
Tak buat apa apa  . Haha .Ligat otak aku fikir apa nak buat sebelum cuti nampak dalam bayangan macam banyak benda nak buat

"buku buku BBW ada yang tak baca lagi"

"komik yang berlambak rasa macam nak khatam-kan lagi"

"kat wattpad banyak gila cerita best! ?sambil add new stories/"

"Download movie bebanyak hiyayyh"

"Ehh kena prektis sktech weh takleh jadi"

"Tengok youtube lahhh kdrama baru banyak best best"

Realitinya..

/download game banyak banyak/ duduk atas katil main game sambil pasang earphone .
/scroll twitter ig etc/

sambil cakap..
"bosannya T__T"
lmao


Thursday, 5 February 2015

Cuti sem

Assalamualaikum.

Aku tengah cuti sem sekarang wouhoo
selepas berapa bulan yang macam gila aduh
parah aku archi bantai teruk
sampai rasa nak give up je kenkadang tu hergh nasiblah...

So aku taktahu nak kata cuti best ke tak tapi kalau bab cukup tidur tu
memang mengaku lah duduk rumah heaven gila la weh gila tak
sebab kat sana kalau esoknya ada design maka harapan nak tidur tu boleh
diibaratkan macam kapal bocor tunggu masa nak karam sebab apa
sebab memang akan karam so aku konklusikan perumpamaan aku kalau esok design memang tak tidur lah perumpamaan macam harem  shdshggfhdfj !

bab tak seronoknya bila duduk rumah style orang takde lesen mereput jelah kat rumah
bangun tidur makan tengok tv main phone pastu taktahu nak buat apa
kau tau tak itu memang rasa kosong gila sobs aku cemburu orang ada lesen sebab kereta ada je
kat rumah orang nak bawak je takde . Thank god kakak aku tengah on proceess ambik lesen tapi tengah ambiklah nak tunggu ada lesen tu taktau ahahahaa

kalau scroll ig rasa fucked up sebab ramai manusia berbakat upload sketch diorang haish
jujur aku kata bila masuk archi berdepan dengan ramai gila manusia hebat imaginasi
pastu tangan yg power boleh sketch lawa nak mampus ; rasa macam kerdil gila
apa sangat aku ada pastu rasa down ah ! benci...

ok ada masa aku jenguk blogspot lagi
semenjak twitter ngan ig up aku lupa blogspot lol
ok ciao.