Monday, 2 June 2014

Silent.

Sebab selalu sangat aku rasa
sakit hati
Tapi tak berani nak tentang
nak luahkan

Kalau ada pun mungkin
sebab tu dah cross-boundary aku
Dah lepasi garis had kesabaran aku
yang aku sentiasa tahan
yang aku sentiasa pendam

Aku bukanlah jenis manusia
yang suka lontarkan apa mood aku
kecuali buat semuanya macam biasa
tenang macam damainya dunia lepas hujan


Buat curve dibibir
konon senyum gelak ketawa
macam aku antara orang paling bahagia
sedangkan
dalam hati aku
aku simpan secara mood silent
taknak ada yang tahu


Sebab aku tahu
macammana silent pun semua tu
akan ada yang masih memahami dan faham semua tu.
Dia yang satu.