Wednesday, 4 January 2012

Hari Pertama Sekolah 2012

Assalamualaikum , Hello :D

Wah , cuti sekolah dah habis lah . Sekarang nie , sekolah dah bermula ! Hehehe . Kayh , apa yang Nadia boleh cakapkan , first day sekolah nie , memang suck gila *mencarut weyhhh . Hahaha. Sekali sekala . Kayh2 , Nadia story . firstly , Nadia kena bangun seawal 5.30 . whattheeee . Kalau kat rumah lama , tu tengah membuta lagi. Hahah , yelah . Van sekolah datang pukul 6.30  Kenalah bangun awal sikit . sikit ke ? Haish . Then , ishhh memang ah Nadia tak suka pergi sekolah naik apa2 . Lagi best jalan kaki macam dulu . Urghh , jgn cakap . Rindu gila nak jalan kaki kat alam megah . But , what shud i do ? I have no choice -,- Terpaksa gak . Ayah tak boleh hantar sbb ayah pun naik moto je pergi keje ( semuanya sebab nak jimat tk payah bayar tol ) Kekeke . Dah tu , masa sikit lagi nak pukul 6.30 , tudung buat hal . Time tu , haha mengelabah la . ( tudung baru memang begitu *sigh) Nasib baik lah , tak lama sangat nak betulkan . Haishh . Kalau tak , mmg bad mood ah . Hahaha . Dah tu , naik van . Lawak je . Ahhh , budak-budak sek rendah comel sangat . Mulut dorg keletah gila . Hehe . Ah , cut the crap . Bro yang bawak van tu taktahu nak hantar sape dulu . Derr , nak gelak je time tu . Lawak gila . Haha . Sabar jelah... Kayh , dah sampai kat sekolah tu . Nasib baik ada Ellis . Ada la gak kawan , then mira datang , lain2 pun sampai . Hmm , part yang memang Nadia tak tahan , masa ktorang ( form 4 ) kena duduk je dalam dewan . Dengar , ceramah , taklimat . Urghh , mengantok sangat-sangat ouh masa tu . Dah tu , dapat duduk kat belakang . Memang tak ah . Bising ! Pening gila kepala sepanjang duduk dalam dewan . Oke , time balik pulak . Haa , nie paling best nie . Nadia kena tinggal van . Again , kena tinggal van . WTF  . Time balik tu , Nadia terus cri Am (adik ) Nadia . Yelah , nak tunggu van sama-sama . Tunggu punya tunggu , Am takde pun . Nak dekat pukul 3 time tu . Nadia tau ah , mesti da tertinggal van nie . Tensionnyaaa xD Dah tu , Nadia call umah . Kakak jawab . Nadia tanya ah , Am dh balik ke . N kakak Nadia pun jawab aah . Am dh balik . Urghh , Nadia time tu memang panas ah . Apahal lah van tu tak tunggu aku?! Rupanya , Am kata kalau balik tukar van . Naik van lain . Pulak dah?! Mana ah aku tau pasal tu . Dah ler 1st time naik van . Memang terpinga-pinga lah jadinya . Haishhh  , nasib baik . Kak long datang jemput . Kebetulan kak long MC . Huhh , balik gak akhirnyaaa . Sampai je rumah , terus baring ! Penat , tension , panas , semua ada . Sabar je lahhh -,- Conclusion , hari pertama sekolah tak menyeronokkan!