Wednesday, 2 July 2014

Have fun with school-lah !

Salam semua .

Tadi aku jelajah balik post berzaman aku
zaman tak matang
zaman bebudak
zaman jahiliyah
hahahhaaaaaa k gurau

So i've changed .
A lot maybe .
Makin besar makin matang
hahaha matang ke woi ?

Aku rindu zaman remaja aku masa sekolah dulu.
Memories overload !
Tak sampai setahun pun tinggalkan sekolah
tapi peh apa kek rindu dah hahaha

Aku suka pergi sekolah dulu.
Serius.
Besides study aku ada member yang memang syok gila
(tipulah kat sekolah kalau takde geng!)
sambil study sambil having fun
ya know kills two birds witth one stone gituu
baru tak tension belajar!

Tapikannn masuk asrama aku jadi...
pemalas .
pemalas tegar. asyik nak tidur dalam kelas
bahahahahhahaah tak guna ish
but still study tetap in priority list

So i don't gedit kenapa certain--- aku TAK cakap semua hokehh
why kids nowadays macam pergi sekolah tu sebab syarat je?
pergi sebab parents suruh
sebab nak cari pakwe makwe menggatal ( ada ke? demmmm)
why?

Saying stuff like these--
"aku benci sekolah" "malas nak pergi sekolah"
alahai... baru lower form .
sibuk kata susah itu ini apaaaaaaaaaa
rasa nak tegur tapi kang kata sibuk cepat melenting ahh tension

kalau ko reti fokus reti bahagikan masa nak online but still
balance-kan dengan study semuanya okay je
hahahaha sebab aku dulu pun time nak pmr sibuk nak hapdet blog
gahahahha siod

tak tipulah aku dulu pun bukan baik sangat
ponteng koko? time form one lagi aku dah buat
bagi kedatangan pastu blah
time kawad lari

persatuan ngan kelab aku sukati nak datang ke tak
hahahahha

Time form one paling legend
dah gaduh ngan senior
gila tak tipu.
sebab apa?
memula salah paham ngan batchmate pastu geng gedik tu panggil senior dorg
kira back up konon hebat ah kan ada orang sudi protect
dia taktau aku punya kakak dulu pun geng dia boleh tahan pailang
hambik ko.. The rest is history. yang penting semua setel dah

form two kena marah ngan cikgu displin
sebab ponteng kelas katanya
padahal aku pergi toilet.
ye, tapi berenam ngan geng .
hahahahhahahha


lagi satu bab kapel hadoih
am adik aku tu banyak kali dah kena tarbiyyah
nak kata salah takleh gak aku penah buat hahahahahahahhahah DULU ah

asal pandai seimbangkan lah ko nak buat apa
study comes first .
set niat nak pergi sekolah NAK BELAJAR
tahap nakal apa ko nak jadi
belajar tetap belajar.

tapi dari ko kapel pastu melalak kat fb kat tweet
"awak curang" pastu upload gambar
hati tengah sedih dengan si dia
apa ke bangangnya .

ko blah dahlah
banggakan parents dulu
berjaya . biar dia nyesal dumped ko
ehehehehheheheh.

Ini macam dah lari point ah!
so apa aku nak cakaplah
jangan salah paham weh ,
aku bukan suruh ko jadi jahat hahahha
nakal takpe kehkeh k tak jangan okay

nikmatilah puas puas hidup budak sekolah
heaven weh
kalau kat sekolah menengah biasa kira bebas sikit
untung ah
kalau masuk asrama tak boleh cakap "we rules the school"
kang riadah kena turun gak
rollcall ponteng mampus
fly kalau kantoi gantung
haaa
tapi asrama tetap ada best way nak enjoy gak xD


apa aku boleh cakap ,
kalau kau study sambil having fun
kira macam study group ke discussion ke
sambil sambil tu boleh melawak sesama member
best weh.
result gempak pastu nanti boleh group hug !
"wehhh we all did it!"
eyyyyy mixed feelings

best .

okay rindunya masa ambik result pmr ya Allah

Hidup ni makin besar makin banyak challengenya
obstacles datang non-stop
ingat movie boleh pause ngan rewind ? takpun fast-forward kut nak tengok future?
takde maknanya .

Even aku yang baru habis sekolah
dah rindu balik nak sekolah.
homework boleh kata sikit
ada masa lepak lepas sekolah

Bila dah habis sekolah?
fikir nak sambung blaja
risau cuak semua ada
banyak benda kena buat
berdikari
buat sendiri

masuk u
assignment melambak
lagi susahhhhhhhhh dari sekolah
so kalau korang kata sekolah dah susah
cuba masuk u pastu rasa susah kat u camne nak banding ngan sekolah

tahan sikitlah . susah sekarang .
nanti senang .

hard time comes easy bebeh .
cheer up !
gunakan masa se-maksimum untuk korang enjoy
tapi bukan dengan benda negatif  k !
jangan ponteng koko T__T
kawad best pun sebenarnya . hahaa

nah aku tepek sikit zaman aku sekolah masa lower form hahahha
muka gua tak matang lagi T__T




mandi hujan reramai wuuu rindu


kbai.