Friday, 4 July 2014

Ini nightmare--gila

Pukul dua pagi.
mata masih tak mau lelap.
sialan insomnia.



Aku bukak google .
semata nak research bakal-dunia-baru-aku tak lama lagi
bulan sembilan nanti

Lafaz bismillah
aku tekan search.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Hati nak pecah kepala mula nak migraine.
Demmmmmm

"course tu memang susah"
"require strong spirit . physically and mentally"
"guna banyak duit"
"tak cukup tidur"

Gahhhhhh--

TUTUP .

Ini nightmare gila.

*pejam mata*
Aku tanya Tuhan

"Apa aku cukup kuat?"
"Mampu ke aku nanti?"
"Aku takut tak mampu survive"
Ahhhhh serabut

Bodoh.
Belum dicuba dah banyak soal .
akulah.

Tapi itu ruji manusia
Inkuiri sentiasa berlingkar

Ini semua distraksi weh!
Aku naik pening
pejam mata rasa nak nangis.

Bukak Langit Vanilla.
Tepat mukasurat 80

Baca--

Senyum.



Terima kasih kak Wani dan..
mungkin ini sekadar penyedap hati.
macam ajinamoto pelengkap rasa.
(walau aku takcapai tafsir pun T___T)


Adik, 
laut ini luas.jauh lagi perlu kita renang.Badai itu sen-
tiasa ada maka redha.Badai bukan erti kita merela
diri dihanyut.Badai datang, kita tentang.Badai datang,
kita tentang. Kalau kita gagal dan ia menolak kita ke
belakang,kita renang semua ke hadapan.Tidak kira
berapa kali ia menolak kita ke belakang,kita renang
semula ke hadapan.Yang penting,jangan lemas dan
karam.Jangan ditelan air masin hingga kembung perut
lalu tenggelam.

Pelampung ada dikanan kiri jika kau cari.

Air masin ada merata walau kau tak cari.

Cukuplah menelan air masin, dik.

-Langit Vanilla Wani Ardy-


Terima kasih Tuhan...
tak direct tapi cukuplah
menjawab inkuiri aku .